mandag 26. februar 2007

Røldalstur '07

Som ekte KRIKere reiste vi på tur til tross for det dårlige været som var meldt for helga. Vi var 29 stykker som kom oss ombord i båten på hurtigbåtterminalen, og etter ca 2 timer med bølger kom vi oss vel frem til Sand, hvor bussen sto og ventet. Fellestransport er en god ting altså, er så gildt å kunne bevege seg rundt og snakke med alle, fremfor å sitte tett i tett inni en liten bil. Da vi kom frem til Røldal fant vi ut at hytta vi skulle bo i lå et stykke opp i bakken og den eneste måten å komme seg opp dit på var ved å ta bena fatt. Tror vi med to sekker, brett/ski, og et par bæreposer brukte ca en halv time på å gå, mens de med rullekoffert brukte litt lenger tid(er ikke så lett å få kofferter til å rulle i 1 meter++ høy sne...)

Forblåste og iskalde kom vi oss inn i hytta og fikk fart på peisen. Humøret var på topp selv om væreutsiktene for morgendagen så dårlige ut... Vi fant frem gitaren og sang oss ut i de sene nattestimer.


Været var like dårlig lørdags morgen, tross i mye bønn om godt vær. Til alles fortvilelse sto heisene bom stille når vi kikket ut av vinduet og vinden blåste mer enn kvelden før. Men når en først er på tur kan en jo ikke bare sitte inne i en hytte, så vi tok på oss utstyret og prøvde å renne litt i bakken utenfor hytta, noe som førte til mye fall og en 20 minutters kaving i snøen for å komme oss opp til hytta igjen.
Kan man ikke renne i snøen kan man heller grave i snøen, så jeg, Arild, Kjersti og Birte fant hver vår spade og begynte og grave snøtunell. Som du ser var Kjersti var veldig fornøyd med arbeidet.

Mens vi var ute og gravde i snøen, var Magnus og jentene inne og laget istand taco- noe som merkelig nok er veldig vanlig hyttemat, er nesten ikke en hyttetur jeg har vært på hvor taco ikke har vært på menyen. Hvor er det blitt av god norsk husmannskost?:)
På KRIK-tur har vi alltid en liten andakt og i år var det sjefen selv, nærmere bestemt Thomas som sa noen velvalgte ord, og Ole ordnet med lovsang på gitar.


Så var det tid for Bingo! Den snille mora til Børge hadde ordnet med en Bingo gevinst til hver, men det var sannelig ikke enkelt å få alle til å rope ut det fantastiske ordet, vinnerlykken var nok dessverre litt fraværende hos noen...kremt... Det endte tilslutt opp med omvendt Bingo, det vil si at det er om å gjøre å ikke får ropt opp sine tall (jeg vant på første forsøk..)
Du tror kanskje bildet til høyre viser Lars Martin i tilbedelses-modus, men der tar du feil... dette er Bingo-modus:)

Lørdagen ble avsluttet med med ringlek uti snøen og alle gikk til sengs med et håp om bedre vær imorgen.

Underets tid var ikke forbi og søndagen våknet vi opp til et nydelig skue, trekket var i full gang med å frakte skientusiaster opp bakken. Vi fikk festet snowboard og ski og tok oss noen turer i bakken før vi vendte nesen hjemover til go'byen.
Alt i alt en flott tur med mye moro. Takk for en flott tur folkens!:)


2 kommentarer:

Miriam sa...

Guddi guddi. Dette så bra ut.
Spesielt tacoen ;)
Kom til oslo, så skal du få massala-kylling eller hva-enn ditt hjerte måtte begjære. Ehm.. sånn omtrentlig.

Selv skal jeg på hyttetur til Hadeland om en uke og Trysil om to, så litt snø og hytteliv blir det nok på meg og fremover.

Anonym sa...

Hellu hellu!
Syns me hadde ein konge tur sjøl om ikkje været va på topp....
Må jo sei at eg e spesielt fornøyd me snøhule/gangen vår... eller den eg joina etter hvert... hihi

Men uansett, takk for ein supert tur!
klem B